Boşanma davalarına ve aile hukukuna ilişkin tüm soru ve sorunlarınız için Bozdağ Hukuk Bakırköy Boşanma Avukatlarıyla iletişime geçebilirsiniz. Boşanma davaları bugün en çok görülen dava türleri arasında yer almaktadır. Evlilik birliğini sürdüremeyen eşler Aile Mahkemelerine başvurmakta ve boşanma sürecini başlatmaktadır. İster anlaşmalı ister çekişmeli boşanma olsun, süreçte mutlaka uzman bir boşanma avukatına ihtiyaç duyulmaktadır. Boşanma protokolünün hazırlanmasından eşlerin karşılıklı her türlü haklarının korunmasına kadar boşanma avukatı oldukça önemli bir rol üstlenmektedir. Siz de Bozdağ Hukuk Bakırköy Boşanma Avukatlarından profesyonel destek alarak, boşanma sürecini sorunsuz bir şekilde atlatabilirsiniz.
Boşanma Avukatı Neler Yapar?
Aile hukuku kapsamında yer alan boşanma davaları, akıllarda pek çok soru işareti yaratan dava türleri arasında yer almaktadır. Nafaka ve nafaka türlerinden varsa müşterek çocuğun velayetine kadar pek çok tartışmalı konu bu dava süreçlerinde çözüme kavuşturulmaktadır. İşte bu noktada boşanma avukatı neler yapar? İşte, dava sürecine bir boşanma avukatından destek alınarak sağlanabilecek avantajlar şunlardır:
- Haklarınızı daha kapsamlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
- Boşanma protokolünde hazırlanırken olası hataların ve açıkların önüne geçebilirsiniz.
- Dava türünü anlaşmalı boşanmaya çevirebilir ve süreci sizin için yıpratıcı bir süreç olmaktan çıkarabilirsiniz.
- İyi bir boşanma avukatı, ortalama 6 ayı kapsayan boşanma sürecini 3-5 güne kadar indirebilmektedir. Kimi durumlarda tek celse de boşanma söz konusu olabilmektedir.
Boşanma Türleri ve Boşanma Davaları
Boşanma davalarının da türleri vardır ve anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma olarak ikiye ayrılmaktadır. Dava sürecinin uzaması istenmiyorsa, bu sürecin anlaşmalı boşanma davası olarak başlatılması ve bu şekilde devam ettirilmesi önemlidir. Bunun için de eşlerin aralarında anlaşmaya varmaları ve Aile Mahkemelerine anlaşmalı boşanma protokolü hazırlayarak başvurmaları gerekmektedir. Ancak eşler nafaka ve müşterek çocuğun velayeti gibi konularda anlaşma sağlayamazlarsa veya eşlerden birinin özellikle ekonomik anlamda mağduriyeti söz konusuysa dava çekişmeli boşanma davası olarak görülebilmektedir.
Boşanma Sebepleri Nelerdir?
Boşanma sebepleri de genel boşanma sebepleri ve özel boşanma sebepleri olarak ayrılmakta ve bu sebepler boşanma davasının türünün belirlenmesinde de etkili olmaktadır. Eşler arasında geçimsizlik, uyuşmazlık, sık sık tartışma yaşanması, şiddet, güvenin sarsılması, evlilik birliğine dair sorumlulukların yerine getirilmemesi gibi sebepler genel boşanma sebepleri olarak gösterilebilir. Özel boşanma sebepleri ise zina, onur kırıcı davranışlar ve hayata kast etme, evlilik birliği içerisinde suç işleme, haysiyetsiz bir yaşam sürme, terk edilme ve akıl sağlığının bozulması olarak sayılabilir.
Boşanma Davaları Nasıl Açılır?
Aile Mahkemelerine başvurularak açılabilen boşanma davalarında öncelikle geçerli bir sebep olması ve bazı evrakların tamamlanması gerekmektedir. Bunun yanı sıra şu şartların yerine getirilmesi de önemlidir:
- Uzman bir avukattan destek alınmalıdır. Bozdağ Hukuk Bakırköy Boşanma Avukatları boşanma konusunda her türlü profesyonel desteği sağlamaktadır.
- Boşanma dilekçesi eksiksiz şekilde oluşturulmalıdır. Dilekçede boşanma dayanağı en açık ifadelerle belirtilmelidir.
- Söz konusu olan çekişmeli boşanma davası ise dava dosyasına delil niteliğindeki belgeler ilave edilmelidir.
Boşanma davası üç yere başvurarak açılabilir:
- Kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki adliye
- Eşin ikametgahının bulunduğu yerdeki adliye
- Evlilik birliği içerisinde son altı ay boyunca birlikte ikamet edilen yerdeki adliye